Zrnková káva ZRNA | Etiopie - Hadeso

Kód: PZ-ET-H/FK/100 PZ-ET-H/ES/100 PZ-ET-H/FK/250 PZ-ET-H/ES/250 PZ-ET-H/FK/500 PZ-ET-H/ES/500 PZ-ET-H/FK/1000 PZ-ET-H/ES/1000 Zvolte variantu
170 Kč 170 Kč 350 Kč 350 Kč 620 Kč 620 Kč 1 140 Kč 1 140 Kč od 170 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Výběrová 100% Arabica zpracovaná suchou metodou s ovocnými chuťovými tóny – třešně, mandle, kiwi.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vždy čerstvá

Kávu odebíráme přímo z pražírny v den objednávky. K vám se tak dostane stejně čerstvá, jako byste si ji koupili přímo v pražírně. Pro zachování co nejdelší čerstvosti ji nabízíme pouze jako zrnkovou. 

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Etiopské kávy spolu s keňskými patří k těm nejvíce ovocným kávám (vyšší acidita). Pražírna se drží trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volí tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak můžete ucítit chuť třešní, mandlí a kiwi. Pokud máte raději kávu, kde vynikají především hořké chutě (čokoláda, oříšky), pak si v e-shopu můžete vyfiltrovat kávy s nižší či střední aciditou.

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tato káva se nabízí ve dvou typech pražení – na filtrované kávy i espressa. V případě filtrované kávy je vhodné ji spotřebovat co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty). Více o šetrných (a zdravých) způsobech přípravy kávy se můžete dočíst v tomto článku.

Pokud ji budete připravovat v kávovaru na espresso, je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno. 

Původ kávy a její zpracování

Káva pochází z etiopského regionu Guji, konkrétně části Hadeso, kde jsou v nadmořské výšce 1900-2050 m.n.m. velmi dobré podmínky pro pěstování. Vyšší nadmořské výšky totiž znamenají dostatek času pro růst a rozvinutí odlišných chuťových charakteristik.Káva z regionu Guji je typická svou až neuvěřitelnou ovocností a květinovou příchutí. Kávová zrna do zpracovatelské stanice dodává přibližně sedm set malých farmářů.

O kávě ZRNA z Pražírny Kyjov

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Druh: Arabica
Zpracování: natural
? Způsob přípravy: espresso, filtrovaná káva
? Acidita: vyšší
Chuťový profil: třešeň, kiwi, mandle
Země původu: Etiopie
Oblast: Guji, Hadeso

Pražení v kyjovské pražírně ZRNA

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.