Cider Stebou

V Chřibech, malé vrchovině jihovýchodně od Brna a pár kilometrů od Kyjova, ve vesničce Vřesovice, se rodí jablečný elixír, který má v receptu pouhé 2 ingredience – jablka z místního sadu a vodu. 

Jak to dělají

  • Starý sad, letité stromy a na nich rostou panenky, jaderničky a kožuchy.
  • Po očesání ze stromů jablka drtí, dlouze nakváší, následně lisují a dále se snaží toho už příliš nedělat. Vše jen pozorovat.
  • Poté, velmi brzy, již časně z jara, lahvují. Díky tomuto termínu se jim daří vytvořit přirozeně naperlený suchý nápoj s vysokou a ovocnou aromatikou.
  • Vedlejším produktem brzkého plnění do láhví je vyšší míra sedliny, ze které cider získává energii a potenciál pro svůj vývoj i do mnoha let.
  • Ručně kreslené etikety, které nikdy nebudou stejné, podtrhávají jedinečnost a osobní rozměr značky Cider Stebou. 

Kdo za tím stojí

David Minařík, akademický malíř, experimentátor a renesanční člověk, a Mikuláš Šťastný, absolvent vinařské školy v Lednici, který se stará o vinohrady malého, ale o to zajímavějšího jihomoravského vinařství – to jsou otcové nápoje, který boří představu mnohých lidí (i naši) o cideru, jako o sladkém alkoholickém nápoji s příchutí jablek. Do týmu později přibyl také Davidův bratr Adam Hrazdílek, který zajišťuje prodej a propagaci. Nezůstávají však jen u výroby cideru a produkci rozšiřují o další zajímavé nápoje. 

3 položek celkem
cider stebou 033 2019 main
69 Kč

Cider z jablek z Chřibských kopců. Nic víc. Nově v menší láhvi.

CS-033-19
cider stebou 075 2019 main3
149 Kč

Cider z jablek z Chřibských kopců. Nic víc.  

CS-075-19
cider stebou sebou ginger beer 033 new
56 Kč

Tradičně vyráběné zázvorové pivo (nealkoholické). Tohle vás fakt protáhne. 

CS-033-20

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem