Zrnková káva ZRNA | Peru - Elvis Tineo Rafael
Kód: PZ-PE-ETR/FK/100 PZ-PE-ETR/ES/100 PZ-PE-ETR/FK/250 PZ-PE-ETR/ES/250 PZ-PE-ETR/FK/500 PZ-PE-ETR/ES/500 PZ-PE-ETR/FK/1000 PZ-PE-ETR/ES/1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Vždy čerstvá
Kávu odebíráme přímo z pražírny v den objednávky. K vám se tak dostane stejně čerstvá, jako byste si ji koupili přímo v pražírně. Pro zachování co nejdelší čerstvosti ji nabízíme pouze jako zrnkovou.
Chuťový profil, acidita a stupeň pražení
Pražírna se drží trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volí tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak převládá příjemná ovocná kyselost s tóny ostružin, doplněná o chuť badyánu, anýzového likére a tmavé višňové čokolády. Pokud máte raději kávu, kde vynikají především hořké chutě (čokoláda, oříšky), pak si v e-shopu můžete vyfiltrovat kávy s nižší či střední aciditou.
Jak s výběrovou kávou zacházet
Tato káva je vhodná pro přípravu filtrované kávy i espressa. V případě filtrované kávy je vhodné ji spotřebovat co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty).
Pokud ji budete připravovat v kávovaru na espresso, je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno.
Původ kávy a její zpracování
Elvis Reinerio Tineo Rafael je producent kávy druhé generace, který vlastní pozemky v oblasti El Diamante v Jaenu. On sám vlastní 3 hektary půdy, která je osázena odrůdami bourbon, caturra a catuai a leží v nadmořské výšce 1750 až 1900 m. On a jeho rodina společně obhospodařují půdu a koordinují sběr, zpracování, sušení a sdílení jejich zařízení. V posledních několika letech investoval do zlepšování kvality své kávy, zlepšení kvality vychystávání a experimentování s předfermentací a různými fermentačními metodami. Dvakrát se účastnil soutěže Cup of Excellence – v roce 2018 skončil na 7. místě a v roce 2019 v TOP 30.
O kávě ZRNA z Pražírny Kyjov
V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vzpomínáme |
---|---|
Druh: | Arabica |
Zpracování: | natural |
Způsob přípravy: | espresso, filtrovaná káva |
? Acidita: | vyšší |
Chuťový profil: | ostružiny, badyán, anýzový likér, tmavá višňová čokoláda |
Země původu: | Peru |
Oblast: | provincie Jaén, oblast El Diamante, farma Elvis Elvis Reinerio Tineo Rafael Tineo Rafael |
Pražení v kyjovské pražírně ZRNA
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)
V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.