Zrnková káva ZRNA | Peru - Elvis Tineo Rafael

Kód: PZ-PE-ETR/FK/100 PZ-PE-ETR/ES/100 PZ-PE-ETR/FK/250 PZ-PE-ETR/ES/250 PZ-PE-ETR/FK/500 PZ-PE-ETR/ES/500 PZ-PE-ETR/FK/1000 PZ-PE-ETR/ES/1000 Zvolte variantu
150 Kč 150 Kč 300 Kč 300 Kč 520 Kč 520 Kč 940 Kč 940 Kč od 150 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Výběrová 100% Arabica zpracovaná suchou metodou s ovocnými chuťovými tóny – ostružiny, badyán, anýzový likér, tmavá višňová čokoláda.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vždy čerstvá

Kávu odebíráme přímo z pražírny v den objednávky. K vám se tak dostane stejně čerstvá, jako byste si ji koupili přímo v pražírně. Pro zachování co nejdelší čerstvosti ji nabízíme pouze jako zrnkovou. 

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Pražírna se drží trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volí tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak převládá příjemná ovocná kyselost s tóny ostružin, doplněná o chuť badyánu, anýzového likére a tmavé višňové čokolády. Pokud máte raději kávu, kde vynikají především hořké chutě (čokoláda, oříšky), pak si v e-shopu můžete vyfiltrovat kávy s nižší či střední aciditou.

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tato káva je vhodná pro přípravu filtrované kávy i espressa. V případě filtrované kávy je vhodné ji spotřebovat co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty). Více o šetrných (a zdravých) způsobech přípravy kávy se můžete dočíst v tomto článku.

Pokud ji budete připravovat v kávovaru na espresso, je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno. 


Původ kávy a její zpracování

Elvis Reinerio Tineo Rafael je producent kávy druhé generace, který vlastní pozemky v oblasti El Diamante v Jaenu. On sám vlastní 3 hektary půdy, která je osázena odrůdami bourbon, caturra a catuai a leží v nadmořské výšce 1750 až 1900 m. On a jeho rodina společně obhospodařují půdu a koordinují sběr, zpracování, sušení a sdílení jejich zařízení. V posledních několika letech investoval do zlepšování kvality své kávy, zlepšení kvality vychystávání a experimentování s předfermentací a různými fermentačními metodami. Dvakrát se účastnil soutěže Cup of Excellence – v roce 2018 skončil na 7. místě a v roce 2019 v TOP 30.

O kávě ZRNA z Pražírny Kyjov

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Druh: Arabica
Zpracování: natural
? Způsob přípravy: espresso, filtrovaná káva
? Acidita: vyšší
Chuťový profil: ostružiny, badyán, anýzový likér, tmavá višňová čokoláda
Země původu: Peru
Oblast: provincie Jaén, oblast El Diamante, farma Elvis Elvis Reinerio Tineo Rafael Tineo Rafael

Pražení v kyjovské pražírně ZRNA

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.