Zrnková káva ZRNA | Panama - Carmen Estate

Kód: PZ-PA-CE/ES/100 PZ-PA-CE/ES/250 PZ-PA-CE/ES/500 PZ-PA-CE/ES/1000 Zvolte variantu
150 Kč 310 Kč 560 Kč 1 090 Kč od 150 Kč 123,97 Kč bez DPH 256,20 Kč bez DPH 462,81 Kč bez DPH 900,83 Kč bez DPH od 123,97 Kč bez DPH
Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Zvolte variantu
Balení
Pražení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Výběrová 100% Arabica zpracovaná suchou metodou s vyváženým chuťovým profilem – sladká, jemná ovocitost, jahody v čokoládě, střední zemité tělo.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vždy čerstvá

Kávu odebíráme přímo z pražírny v den objednávky. K vám se tak dostane stejně čerstvá, jako byste si ji koupili přímo v pražírně. Pro zachování co nejdelší čerstvosti ji nabízíme pouze jako zrnkovou. 

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Kolumbijské kávy patří ke kávám s vyváženými hořkými i ovocnými tóny (střední acidita). Pražírna se drží trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volí tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. Tato káva je sladce a jemně ovocitá, má střední zemité tělo a můžete v ní cítit jahody v čokoládě. Pokud máte raději hořké či naopak ovocné kávy, pak si v e-shopu můžete vyfiltrovat kávy s nižší či vyšší aciditou

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tato káva se nabízí ve dvou typech pražení – na filtrované kávy i espressa. V případě filtrované kávy je vhodné ji spotřebovat co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty).

Pokud ji budete připravovat v kávovaru na espresso, je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno. 

Původ kávy a její zpracování

Farma Carmen Estate je umístěna v sopečném údolí (Volcan Valley) v oblasti Chiriqui v Panamě ve výšce 1 800 m. n. m. Farma produkuje a exportuje vysoce kvalitní odrůdu kávy Arabica již přes 50 let. Carlos Aguilera je třetí generací vlastníků této farmy. 

Každý rok jsou kávové třešně sklízeny místními (domorodými) obyvateli "Ngöbe-Buglé", kteří jsou trénovaní ve sklizni pouze jasně červených a plně zralých kávových třešní. Třešně jsou pečlivě vybírány a ručně sbírány. Sběrači za sebou nechávají nezralé třešně, které dozrávají později.

O kávě ZRNA z Pražírny Kyjov

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Vzpomínáme
Druh: Arabica
Zpracování: natural
Způsob přípravy: espresso, filtrovaná káva
? Acidita: střední
Chuťový profil: sladké tóny, jemná ovocitost, jahody v čokoládě, střední zemité tělo
Země původu: Costa Rica
Oblast: Chiriqui, farma – Carmen Estate

Pražení v kyjovské pražírně ZRNA

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.