Zrnková káva ZRNA | Kolumbie - La Reserva

Kód: PZ-KO-LR/FK/100 PZ-KO-LR/ES/100 PZ-KO-LR/FK/250 PZ-KO-LR/ES/250 PZ-KO-LR/FK/500 PZ-KO-LR/ES/500 PZ-KO-LR/FK/1000 PZ-KO-LR/ES/1000 Zvolte variantu
145 Kč 145 Kč 305 Kč 305 Kč 545 Kč 545 Kč 1 055 Kč 1 055 Kč od 145 Kč
Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Zvolte variantu
Varianta

Výběrová 100% Arabica zpracovaná suchou metodou (+ anaerobně) s ovocnými chuťovými tóny – švestky, passion fruit, jablečný cider, kakao, hrozny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vždy čerstvá

Kávu odebíráme přímo z pražírny v den objednávky. K vám se tak dostane stejně čerstvá, jako byste si ji koupili přímo v pražírně. Pro zachování co nejdelší čerstvosti ji nabízíme pouze jako zrnkovou. 

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Kolumbijské kávy patří ke kávám s vyváženými hořkými i ovocnými tóny (střední acidita). Pražírna se drží trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volí tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak můžete ucítit chuť citrusů, tropického ovoce a máty peprné.. Pokud máte raději hořké či naopak ovocné kávy, pak si v e-shopu můžete vyfiltrovat kávy s nižší či vyšší aciditou

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tato káva se nabízí ve dvou typech pražení – na filtrované kávy i espressa. V případě filtrované kávy je vhodné ji spotřebovat co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty).

Pokud ji budete připravovat v kávovaru na espresso, je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno. 

Původ kávy a její zpracování

Tato káva pochází z oblasti Antioquia v Kolumbii, konkrétně z farmy La Reserva. "Když jsem poprvé přijel do La Reserva bylo mi řečeno, že produkce na této zemi je téměř nemožná. Dnes mohou naši klienti a všichni, kdo se podílejí na procesu výroby a distribuce naší kávy potvrdit, že pozemek La Reserva je ideální," popisuje začátky a svou cestu pěstování a distribuce kvalitní výběrové kávy hlavní farmář. Farma La Reserva se nachází v přírodní rezervaci, kde se farmáři mimo kávové rostliny starají také o tisíce živočišných druhů, jako je například ohrožený druh medvěda andského. 

O kávě ZRNA z Pražírny Kyjov

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Vzpomínáme
Druh: Arabica
Zpracování: natural
? Způsob přípravy: espresso, filtrovaná káva
? Acidita: střední
Chuťový profil: švestky, passion fruit, kakao, hrozny, jablečný cider
Země původu: Kolumbie
Oblast: Antioquia, Ciudad Bolívar
Farma: La Reserva

Pražení v kyjovské pražírně ZRNA

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení