Zrnková káva ZRNA | Kolumbie - La Reserva

Kód: PZ-KO-LR/FK/100 PZ-KO-LR/ES/100 PZ-KO-LR/FK/250 PZ-KO-LR/ES/250 PZ-KO-LR/FK/500 PZ-KO-LR/ES/500 PZ-KO-LR/FK/1000 PZ-KO-LR/ES/1000 Zvolte variantu
145 Kč 145 Kč 305 Kč 305 Kč 545 Kč 545 Kč 1 055 Kč 1 055 Kč od 145 Kč
Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Zvolte variantu
Varianta

Výběrová 100% Arabica zpracovaná suchou metodou (+ anaerobně) s ovocnými chuťovými tóny – švestky, passion fruit, jablečný cider, kakao, hrozny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vždy čerstvá

Kávu odebíráme přímo z pražírny v den objednávky. K vám se tak dostane stejně čerstvá, jako byste si ji koupili přímo v pražírně. Pro zachování co nejdelší čerstvosti ji nabízíme pouze jako zrnkovou. 

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Kolumbijské kávy patří ke kávám s vyváženými hořkými i ovocnými tóny (střední acidita). Pražírna se drží trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volí tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak můžete ucítit chuť citrusů, tropického ovoce a máty peprné.. Pokud máte raději hořké či naopak ovocné kávy, pak si v e-shopu můžete vyfiltrovat kávy s nižší či vyšší aciditou

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tato káva se nabízí ve dvou typech pražení – na filtrované kávy i espressa. V případě filtrované kávy je vhodné ji spotřebovat co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty).

Pokud ji budete připravovat v kávovaru na espresso, je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno. 

Původ kávy a její zpracování

Tato káva pochází z oblasti Antioquia v Kolumbii, konkrétně z farmy La Reserva. "Když jsem poprvé přijel do La Reserva bylo mi řečeno, že produkce na této zemi je téměř nemožná. Dnes mohou naši klienti a všichni, kdo se podílejí na procesu výroby a distribuce naší kávy potvrdit, že pozemek La Reserva je ideální," popisuje začátky a svou cestu pěstování a distribuce kvalitní výběrové kávy hlavní farmář. Farma La Reserva se nachází v přírodní rezervaci, kde se farmáři mimo kávové rostliny starají také o tisíce živočišných druhů, jako je například ohrožený druh medvěda andského. 

O kávě ZRNA z Pražírny Kyjov

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Vzpomínáme
Druh: Arabica
Zpracování: natural
? Způsob přípravy: espresso, filtrovaná káva
? Acidita: střední
Chuťový profil: švestky, passion fruit, kakao, hrozny, jablečný cider
Země původu: Kolumbie
Oblast: Antioquia, Ciudad Bolívar
Farma: La Reserva

Pražení v kyjovské pražírně ZRNA

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.