Zrnková káva ZRNA | Kolumbie - La Aldea
Kód: PZ-KOL-LA/FK/100 PZ-KOL-LA/ES/100 PZ-KOL-LA/FK/250 PZ-KOL-LA/ES/250 PZ-KOL-LA/FK/500 PZ-KOL-LA/ES/500 PZ-KOL-LA/FK/1000 PZ-KOL-LA/ES/1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Vždy čerstvá
Kávu odebíráme přímo z pražírny v den objednávky. K vám se tak dostane stejně čerstvá, jako byste si ji koupili přímo v pražírně. Pro zachování co nejdelší čerstvosti ji nabízíme pouze jako zrnkovou.
Chuťový profil, acidita a stupeň pražení
Kolumbijské kávy patří ke kávám s vyváženými hořkými i ovocnými tóny (střední acidita). Pražírna se drží trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volí tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak můžete ucítit chuť citrusů, tropického ovoce a máty peprné.. Pokud máte raději hořké či naopak ovocné kávy, pak si v e-shopu můžete vyfiltrovat kávy s nižší či vyšší aciditou.
Jak s výběrovou kávou zacházet
Tato káva se nabízí ve dvou typech pražení – na filtrované kávy i espressa. V případě filtrované kávy je vhodné ji spotřebovat co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty).
Pokud ji budete připravovat v kávovaru na espresso, je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno.
Původ kávy a její zpracování
Tato káva pochází od pěstitele jménem Wilson Ordoñez, který svou kávu pěstuje v jednom z nejhezčích měst Kolumbie - Huila, které patří do regionu světového dědictví UNESCO. Wilson se pěstováním kávy zabývá již více než 7 let. Tuto práci převzal od svých rodičů a rozhodl se jí posouvat ke stále byšší kvalitě výsadbou špičkových odrůd jako je například Pink Bourboun či Gejša.
Důraz klade i na to, jak káva získává své chutě. Experimenty s dlouhými fermentacemi v aerobním a anaerobním prostředí si zamiloval naturální zpracování kávových třešní, jelikož podle něj zdůrazňuje to nejlepší z jeho kávy. S tím nemůžeme nesouhlasit, tento natural není typická výrazná ovocná káva, místo toho je jemná, sladká, s náznaky hnědého cukru, máty peprné a skořice.
O kávě ZRNA z Pražírny Kyjov
V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vzpomínáme |
---|---|
Druh: | Arabica |
Zpracování: | natural |
Způsob přípravy: | espresso, filtrovaná káva |
? Acidita: | střední |
Chuťový profil: | citrusy, tropické ovoce, máta peprná |
Země původu: | Kolumbie |
Oblast: | San Agustín, Huila |
Farma: | Wilson Ordoñez |
Pražení v kyjovské pražírně ZRNA
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)
V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.