Zrnková káva ZRNA | Kolumbie - La Aldea

Kód: PZ-KOL-LA/FK/100 PZ-KOL-LA/ES/100 PZ-KOL-LA/FK/250 PZ-KOL-LA/ES/250 PZ-KOL-LA/FK/500 PZ-KOL-LA/ES/500 PZ-KOL-LA/FK/1000 PZ-KOL-LA/ES/1000 Zvolte variantu
125 Kč 125 Kč 258 Kč 258 Kč 485 Kč 485 Kč 950 Kč 950 Kč od 125 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Výběrová 100% Arabica zpracovaná suchou metodou s ovocnými chuťovými tóny – šťavnaté citrusy, tropické ovoce, máta peprná, jemná a sladká dochuť.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vždy čerstvá

Kávu odebíráme přímo z pražírny v den objednávky. K vám se tak dostane stejně čerstvá, jako byste si ji koupili přímo v pražírně. Pro zachování co nejdelší čerstvosti ji nabízíme pouze jako zrnkovou. 

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Kolumbijské kávy patří ke kávám s vyváženými hořkými i ovocnými tóny (střední acidita). Pražírna se drží trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volí tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak můžete ucítit chuť citrusů, tropického ovoce a máty peprné.. Pokud máte raději hořké či naopak ovocné kávy, pak si v e-shopu můžete vyfiltrovat kávy s nižší či vyšší aciditou

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tato káva se nabízí ve dvou typech pražení – na filtrované kávy i espressa. V případě filtrované kávy je vhodné ji spotřebovat co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty). Více o šetrných (a zdravých) způsobech přípravy kávy se můžete dočíst v tomto článku.

Pokud ji budete připravovat v kávovaru na espresso, je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno. 

Původ kávy a její zpracování

Tato káva pochází od pěstitele jménem Wilson Ordoñez, který svou kávu pěstuje v jednom z nejhezčích měst Kolumbie - Huila, které patří do regionu světového dědictví UNESCO. Wilson se pěstováním kávy zabývá již více než 7 let. Tuto práci převzal od svých rodičů a rozhodl se jí posouvat ke stále byšší kvalitě výsadbou špičkových odrůd jako je například Pink Bourboun či Gejša.

Důraz klade i na to, jak káva získává své chutě. Experimenty s dlouhými fermentacemi v aerobním a anaerobním prostředí si zamiloval naturální zpracování kávových třešní, jelikož podle něj zdůrazňuje to nejlepší z jeho kávy. S tím nemůžeme nesouhlasit, tento natural není typická výrazná ovocná káva, místo toho je jemná, sladká, s náznaky hnědého cukru, máty peprné a skořice. 

O kávě ZRNA z Pražírny Kyjov

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Druh: Arabica
Zpracování: natural
? Způsob přípravy: espresso, filtrovaná káva
? Acidita: střední
Chuťový profil: citrusy, tropické ovoce, máta peprná
Země původu: Kolumbie
Oblast: San Agustín, Huila
Farma: Wilson Ordoñez

Pražení v kyjovské pražírně ZRNA

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.