Zrnková káva ZRNA | Kolumbie - Colibrí, Finca San José
Kód: PZ-KO-CFSJ/ES/100 PZ-KO-CFSJ/ES/250 PZ-KO-CFSJ/ES/500 PZ-KO-CFSJ/ES/1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Vždy čerstvá
Kávu odebíráme přímo z pražírny v den objednávky. K vám se tak dostane stejně čerstvá, jako byste si ji koupili přímo v pražírně. Pro zachování co nejdelší čerstvosti ji nabízíme pouze jako zrnkovou.
Chuťový profil, acidita a stupeň pražení
Kolumbijské kávy patří ke kávám s vyváženými hořkými i ovocnými tóny (střední acidita). Pražírna se drží trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volí tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak můžete ucítit chuť mandlí a karamelu. Pokud máte raději hořké či naopak ovocné kávy, pak si v e-shopu můžete vyfiltrovat kávy s nižší či vyšší aciditou.
Jak s výběrovou kávou zacházet
Tato káva je vhodnější pro přípravu espressa. V takovém případě je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno.
Původ kávy a její zpracování
Káva pochází z kolumbijského regionu Risaralda ve střední části pohoří And. V celém regionu skládajícím se ze 14 municipalit a hlavním městem Pereira je pěstování kávy hlavním zdrojem příjmu obyvatel. Risaralda spolu s regiony Caldas a Quindío tvoří tzv. „kávovou osu“ (eje cafetero) zapsanou v roce 2011 jako kulturní dědictví na seznam UNESCA. Pro region Risaralda jsou charakteristické bylinné a ovocné tóny, střední tělo a kyselost.
Farmu založili immigranti z Antiochie v roce 1934 – pan Gilberto a paní Fabiola. Díky vrozenému obchodnímu duchu se rodinná farma začala rozrůstat a k původně malému pozemku manželé postupem času přikoupili sousední farmy. Sloučení těchto pozemků dalo vznik dnes známé Fince San José.
O kávě ZRNA z Pražírny Kyjov
V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vzpomínáme |
---|---|
Druh: | Arabica |
Zpracování: | washed |
Způsob přípravy: | espresso |
? Acidita: | střední |
Chuťový profil: | karamel, mandle, sladké tóny |
Země původu: | Kolumbie |
Oblast: | Risaralda, Finca San José |
Pražení v kyjovské pražírně ZRNA
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)
V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.