Zrnková káva ZRNA | Kolumbie - Colibrí, Finca San José

Kód: PZ-KO-CFSJ/ES/100 PZ-KO-CFSJ/ES/250 PZ-KO-CFSJ/ES/500 PZ-KO-CFSJ/ES/1000 Zvolte variantu
150 Kč 295 Kč 515 Kč 925 Kč od 150 Kč 123,97 Kč bez DPH 243,80 Kč bez DPH 425,62 Kč bez DPH 764,46 Kč bez DPH od 123,97 Kč bez DPH
Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Zvolte variantu
Balení
Pražení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Výběrová 100% Arabica zpracovaná mokrou metodou s vyváženými chuťovými tóny (střední pomerančová acidita) – mandle, karamel, sladké tóny. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vždy čerstvá

Kávu odebíráme přímo z pražírny v den objednávky. K vám se tak dostane stejně čerstvá, jako byste si ji koupili přímo v pražírně. Pro zachování co nejdelší čerstvosti ji nabízíme pouze jako zrnkovou. 

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Kolumbijské kávy patří ke kávám s vyváženými hořkými i ovocnými tóny (střední acidita). Pražírna se drží trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volí tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak můžete ucítit chuť mandlí a karamelu. Pokud máte raději hořké či naopak ovocné kávy, pak si v e-shopu můžete vyfiltrovat kávy s nižší či vyšší aciditou

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tato káva je vhodnější pro přípravu espressa. V takovém případě je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno. 

Původ kávy a její zpracování

Káva pochází z kolumbijského regionu Risaralda ve střední části pohoří And. V celém regionu skládajícím se ze 14 municipalit a hlavním městem Pereira je pěstování kávy hlavním zdrojem příjmu obyvatel. Risaralda spolu s regiony Caldas a Quindío tvoří tzv. „kávovou osu“ (eje cafetero) zapsanou v roce 2011 jako kulturní dědictví na seznam UNESCA. Pro region Risaralda jsou charakteristické bylinné a ovocné tóny, střední tělo a kyselost. 

Farmu založili immigranti z Antiochie v roce 1934 – pan Gilberto a paní Fabiola. Díky vrozenému obchodnímu duchu se rodinná farma začala rozrůstat a k původně malému pozemku manželé postupem času přikoupili sousední farmy. Sloučení těchto pozemků dalo vznik dnes známé Fince San José.

O kávě ZRNA z Pražírny Kyjov

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Vzpomínáme
Druh: Arabica
Zpracování: washed
Způsob přípravy: espresso
? Acidita: střední
Chuťový profil: karamel, mandle, sladké tóny
Země původu: Kolumbie
Oblast: Risaralda, Finca San José

Pražení v kyjovské pražírně ZRNA

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.