Zrnková káva ZRNA | Kolumbie - Colibrí, Finca San José

Kód: PZ-KO-CFSJ/ES/100 PZ-KO-CFSJ/ES/250 PZ-KO-CFSJ/ES/500 PZ-KO-CFSJ/ES/1000 Zvolte variantu
150 Kč 295 Kč 515 Kč 925 Kč od 150 Kč
Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Zvolte variantu
Varianta

Výběrová 100% Arabica zpracovaná mokrou metodou s vyváženými chuťovými tóny (střední pomerančová acidita) – mandle, karamel, sladké tóny. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vždy čerstvá

Kávu odebíráme přímo z pražírny v den objednávky. K vám se tak dostane stejně čerstvá, jako byste si ji koupili přímo v pražírně. Pro zachování co nejdelší čerstvosti ji nabízíme pouze jako zrnkovou. 

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Kolumbijské kávy patří ke kávám s vyváženými hořkými i ovocnými tóny (střední acidita). Pražírna se drží trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volí tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak můžete ucítit chuť mandlí a karamelu. Pokud máte raději hořké či naopak ovocné kávy, pak si v e-shopu můžete vyfiltrovat kávy s nižší či vyšší aciditou

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tato káva je vhodnější pro přípravu espressa. V takovém případě je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno. 

Původ kávy a její zpracování

Káva pochází z kolumbijského regionu Risaralda ve střední části pohoří And. V celém regionu skládajícím se ze 14 municipalit a hlavním městem Pereira je pěstování kávy hlavním zdrojem příjmu obyvatel. Risaralda spolu s regiony Caldas a Quindío tvoří tzv. „kávovou osu“ (eje cafetero) zapsanou v roce 2011 jako kulturní dědictví na seznam UNESCA. Pro region Risaralda jsou charakteristické bylinné a ovocné tóny, střední tělo a kyselost. 

Farmu založili immigranti z Antiochie v roce 1934 – pan Gilberto a paní Fabiola. Díky vrozenému obchodnímu duchu se rodinná farma začala rozrůstat a k původně malému pozemku manželé postupem času přikoupili sousední farmy. Sloučení těchto pozemků dalo vznik dnes známé Fince San José.

O kávě ZRNA z Pražírny Kyjov

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Druh: Arabica
Zpracování: washed
? Způsob přípravy: espresso
? Acidita: střední
Chuťový profil: karamel, mandle, sladké tóny
Země původu: Kolumbie
Oblast: Risaralda, Finca San José

Pražení v kyjovské pražírně ZRNA

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.