Zrnková káva ZRNA | Kenya - Gatomboya PB

Kód: PZ-KE-GAPB/FK/100 PZ-KE-GAPB/ES/100 PZ-KE-GAPB/FK/250 PZ-KE-GAPB/ES/250 PZ-KE-GAPB/FK/500 PZ-KE-GAPB/ES/500 PZ-KE-GAPB/FK/1000 PZ-KE-GAPB/ES/1000 Zvolte variantu
Novinka
Značka: ZRNA
140 Kč 140 Kč 300 Kč 300 Kč 540 Kč 540 Kč 1 050 Kč 1 050 Kč od 140 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Výběrová 100% Arabica zpracovaná mokrou metodou s ovocnými chuťovými tóny – šťavnaté rajče, černý čaj, citron, svěží ovocitost.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vždy čerstvá

Kávu odebíráme přímo z pražírny v den objednávky. K vám se tak dostane stejně čerstvá, jako byste si ji koupili přímo v pražírně. Pro zachování co nejdelší čerstvosti ji nabízíme pouze jako zrnkovou. 

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Keňské kávy spolu s etiopskými patří k těm nejvíce ovocným kávám (vyšší acidita). Pražírna se drží trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volí tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak převládá příjemná ovocná kyselost s tóny citronu, rajčete, černého čaje. Pokud máte raději kávu, kde vynikají především hořké chutě (čokoláda, oříšky), pak si v e-shopu můžete vyfiltrovat kávy s nižší či střední aciditou.

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tato káva se nabízí ve dvou typech pražení – na filtrované kávy i espressa. V případě filtrované kávy je vhodné ji spotřebovat co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty). 

Pokud ji budete připravovat v kávovaru na espresso, je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno. 

Původ kávy a její zpracování

Vesnice Karatina a farma Gatomboya Factory, odkud tato káva pochází, leží v nadmořské výšce 1868 metrů nad mořem v blízkosti hory Mt. Keňa, v zemědělských částech okresu Nyeri. Třešně jsou dodávány do stanice Gatomboya asi od 600 farmářů, kde jsou následně tříděny podle zralosti a kvality, loupány a promyty v čistém proudu sladké vody. Před sušením je káva 24 až 48 hodin fermentována, poté se suší na vyvýšených postelích po dobu zhruba 10 dnů.

Tato káva má mnoho skvělých vlastností, a to zejména vysokou svěžest a ovocitost a výraznou intenzitu chutí dlouho trvajícím dozvukem.   

O kávě ZRNA z Pražírny Kyjov

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Druh: Arabica
Zpracování: washed
? Způsob přípravy: espresso, filtrovaná káva
? Acidita: vyšší
Chuťový profil: citrusy, rajče, černý čaj
Země původu: Keňa
Oblast: Nyeri, farma Gatomboya Factory

Pražení v kyjovské pražírně ZRNA

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.