Zrnková káva ZRNA | Kenya - Gatomboya PB
Kód: PZ-KE-GAPB/FK/100 PZ-KE-GAPB/ES/100 PZ-KE-GAPB/FK/250 PZ-KE-GAPB/ES/250 PZ-KE-GAPB/FK/500 PZ-KE-GAPB/ES/500 PZ-KE-GAPB/FK/1000 PZ-KE-GAPB/ES/1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Vždy čerstvá
Kávu odebíráme přímo z pražírny v den objednávky. K vám se tak dostane stejně čerstvá, jako byste si ji koupili přímo v pražírně. Pro zachování co nejdelší čerstvosti ji nabízíme pouze jako zrnkovou.
Chuťový profil, acidita a stupeň pražení
Keňské kávy spolu s etiopskými patří k těm nejvíce ovocným kávám (vyšší acidita). Pražírna se drží trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volí tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak převládá příjemná ovocná kyselost s tóny citronu, rajčete, černého čaje. Pokud máte raději kávu, kde vynikají především hořké chutě (čokoláda, oříšky), pak si v e-shopu můžete vyfiltrovat kávy s nižší či střední aciditou.
Jak s výběrovou kávou zacházet
Tato káva se nabízí ve dvou typech pražení – na filtrované kávy i espressa. V případě filtrované kávy je vhodné ji spotřebovat co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty).
Pokud ji budete připravovat v kávovaru na espresso, je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno.
Původ kávy a její zpracování
Vesnice Karatina a farma Gatomboya Factory, odkud tato káva pochází, leží v nadmořské výšce 1868 metrů nad mořem v blízkosti hory Mt. Keňa, v zemědělských částech okresu Nyeri. Třešně jsou dodávány do stanice Gatomboya asi od 600 farmářů, kde jsou následně tříděny podle zralosti a kvality, loupány a promyty v čistém proudu sladké vody. Před sušením je káva 24 až 48 hodin fermentována, poté se suší na vyvýšených postelích po dobu zhruba 10 dnů.
Tato káva má mnoho skvělých vlastností, a to zejména vysokou svěžest a ovocitost a výraznou intenzitu chutí dlouho trvajícím dozvukem.
O kávě ZRNA z Pražírny Kyjov
V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva |
---|---|
Druh: | Arabica |
Zpracování: | washed |
? Způsob přípravy: | espresso, filtrovaná káva |
? Acidita: | vyšší |
Chuťový profil: | citrusy, rajče, černý čaj |
Země původu: | Keňa |
Oblast: | Nyeri, farma Gatomboya Factory |
Pražení v kyjovské pražírně ZRNA
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)
V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.