Zrnková káva ZRNA | Kenya - Gatomboya PB

Kód: PZ-KE-GAPB/FK/100 PZ-KE-GAPB/ES/100 PZ-KE-GAPB/FK/250 PZ-KE-GAPB/ES/250 PZ-KE-GAPB/FK/500 PZ-KE-GAPB/ES/500 PZ-KE-GAPB/FK/1000 PZ-KE-GAPB/ES/1000 Zvolte variantu
140 Kč 140 Kč 300 Kč 300 Kč 540 Kč 540 Kč 1 050 Kč 1 050 Kč od 140 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Výběrová 100% Arabica zpracovaná mokrou metodou s ovocnými chuťovými tóny – šťavnaté rajče, černý čaj, citron, svěží ovocitost.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vždy čerstvá

Kávu odebíráme přímo z pražírny v den objednávky. K vám se tak dostane stejně čerstvá, jako byste si ji koupili přímo v pražírně. Pro zachování co nejdelší čerstvosti ji nabízíme pouze jako zrnkovou. 

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Keňské kávy spolu s etiopskými patří k těm nejvíce ovocným kávám (vyšší acidita). Pražírna se drží trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volí tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak převládá příjemná ovocná kyselost s tóny citronu, rajčete, černého čaje. Pokud máte raději kávu, kde vynikají především hořké chutě (čokoláda, oříšky), pak si v e-shopu můžete vyfiltrovat kávy s nižší či střední aciditou.

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tato káva se nabízí ve dvou typech pražení – na filtrované kávy i espressa. V případě filtrované kávy je vhodné ji spotřebovat co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty). 

Pokud ji budete připravovat v kávovaru na espresso, je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno. 

Původ kávy a její zpracování

Vesnice Karatina a farma Gatomboya Factory, odkud tato káva pochází, leží v nadmořské výšce 1868 metrů nad mořem v blízkosti hory Mt. Keňa, v zemědělských částech okresu Nyeri. Třešně jsou dodávány do stanice Gatomboya asi od 600 farmářů, kde jsou následně tříděny podle zralosti a kvality, loupány a promyty v čistém proudu sladké vody. Před sušením je káva 24 až 48 hodin fermentována, poté se suší na vyvýšených postelích po dobu zhruba 10 dnů.

Tato káva má mnoho skvělých vlastností, a to zejména vysokou svěžest a ovocitost a výraznou intenzitu chutí dlouho trvajícím dozvukem.   

O kávě ZRNA z Pražírny Kyjov

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Druh: Arabica
Zpracování: washed
? Způsob přípravy: espresso, filtrovaná káva
? Acidita: vyšší
Chuťový profil: citrusy, rajče, černý čaj
Země původu: Keňa
Oblast: Nyeri, farma Gatomboya Factory

Pražení v kyjovské pražírně ZRNA

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení