Zrnková káva ZRNA | Etiopie - Hadeso

Kód: PZ-ET-H/FK/100 PZ-ET-H/ES/100 PZ-ET-H/FK/250 PZ-ET-H/ES/250 PZ-ET-H/FK/500 PZ-ET-H/ES/500 PZ-ET-H/FK/1000 PZ-ET-H/ES/1000 Zvolte variantu
170 Kč 170 Kč 350 Kč 350 Kč 620 Kč 620 Kč 1 140 Kč 1 140 Kč od 170 Kč 140,50 Kč bez DPH 140,50 Kč bez DPH 289,26 Kč bez DPH 289,26 Kč bez DPH 512,40 Kč bez DPH 512,40 Kč bez DPH 942,15 Kč bez DPH 942,15 Kč bez DPH od 140,50 Kč bez DPH
Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Zvolte variantu
Balení
Pražení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Výběrová 100% Arabica zpracovaná suchou metodou s ovocnými chuťovými tóny – třešně, mandle, kiwi.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vždy čerstvá

Kávu odebíráme přímo z pražírny v den objednávky. K vám se tak dostane stejně čerstvá, jako byste si ji koupili přímo v pražírně. Pro zachování co nejdelší čerstvosti ji nabízíme pouze jako zrnkovou. 

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Etiopské kávy spolu s keňskými patří k těm nejvíce ovocným kávám (vyšší acidita). Pražírna se drží trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volí tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak můžete ucítit chuť třešní, mandlí a kiwi. Pokud máte raději kávu, kde vynikají především hořké chutě (čokoláda, oříšky), pak si v e-shopu můžete vyfiltrovat kávy s nižší či střední aciditou.

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tato káva se nabízí ve dvou typech pražení – na filtrované kávy i espressa. V případě filtrované kávy je vhodné ji spotřebovat co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty). Více o šetrných (a zdravých) způsobech přípravy kávy se můžete dočíst v tomto článku.

Pokud ji budete připravovat v kávovaru na espresso, je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno. 

Původ kávy a její zpracování

Káva pochází z etiopského regionu Guji, konkrétně části Hadeso, kde jsou v nadmořské výšce 1900-2050 m.n.m. velmi dobré podmínky pro pěstování. Vyšší nadmořské výšky totiž znamenají dostatek času pro růst a rozvinutí odlišných chuťových charakteristik.Káva z regionu Guji je typická svou až neuvěřitelnou ovocností a květinovou příchutí. Kávová zrna do zpracovatelské stanice dodává přibližně sedm set malých farmářů.

O kávě ZRNA z Pražírny Kyjov

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Vzpomínáme
Druh: Arabica
Zpracování: natural
Způsob přípravy: espresso, filtrovaná káva
? Acidita: vyšší
Chuťový profil: třešeň, kiwi, mandle
Země původu: Etiopie
Oblast: Guji, Hadeso

Pražení v kyjovské pražírně ZRNA

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.