Zrnková káva ZRNA | El Salvador - La Dalia

Kód: PZ-ES-LD/FK/250 PZ-ES-LD/ES/250 PZ-ES-LD/FK/500 PZ-ES-LD/ES/500 PZ-ES-LD/FK/1000 PZ-ES-LD/ES/1000 Zvolte variantu
330 Kč 330 Kč 560 Kč 560 Kč 1 090 Kč 1 090 Kč od 330 Kč 272,73 Kč bez DPH 272,73 Kč bez DPH 462,81 Kč bez DPH 462,81 Kč bez DPH 900,83 Kč bez DPH 900,83 Kč bez DPH od 272,73 Kč bez DPH
Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Zvolte variantu
Balení
Pražení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Výběrová 100% Arabica zpracovaná suchou metodou (+ anaerobně) s vyváženými chuťovými tóny – jahody, tropické ovoce, mléčná čokoláda.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vždy čerstvá

Kávu odebíráme přímo z pražírny v den objednávky. K vám se tak dostane stejně čerstvá, jako byste si ji koupili přímo v pražírně. Pro zachování co nejdelší čerstvosti ji nabízíme pouze jako zrnkovou. 

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Jde o kávu s vyváženými hořkými i ovocnými tóny (střední acidita). Pražírna se drží trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volí tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak můžete ucítit chuťjahod, tropického ovoce a mléčné čokolády. Pokud máte raději hořké či naopak ovocné kávy, pak si v e-shopu můžete vyfiltrovat kávy s nižší či vyšší aciditou

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tato káva se nabízí ve dvou typech pražení – na filtrované kávy i espressa. V případě filtrované kávy je vhodné ji spotřebovat co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty).

Pokud ji budete připravovat v kávovaru na espresso, je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno. 

Původ kávy a její zpracování

Rodina Guillen ze San Antonia pracuje v kávovém průmyslu již několik generací a ztělesňuje jedinečnou kombinaci dlouhotrvajícího kávového zážitku, tradice a průkopnického ducha. Jejich vášeň je neustále experimentovat s odrůdami a technikami zpracování. Letos překvapili celou řadou vynikajících káv zpracovaných experimentálními technikami jako je 24, 48 a 72 hodinová anaerobní fermentace. 

O kávě ZRNA z Pražírny Kyjov

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Vzpomínáme
Druh: Arabica
Zpracování: natural
Způsob přípravy: espresso, filtrovaná káva
? Acidita: střední
Chuťový profil: mléčná čokoláda, tropické ovoce, jahody
Země původu: El Salvador
Oblast: San Antonio, farma - La Dalia, Guillen family

Pražení v kyjovské pražírně ZRNA

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.