Zrnková káva ZRNA | Costa Rica - Vista del Dragon

Kód: PZ-CR-VDD/FK/100 PZ-CR-VDD/ES/100 PZ-CR-VDD/FK/250 PZ-CR-VDD/ES/250 PZ-CR-VDD/FK/500 PZ-CR-VDD/ES/500 PZ-CR-VDD/FK/1000 PZ-CR-VDD/ES/1000 Zvolte variantu
165 Kč 165 Kč 360 Kč 360 Kč 685 Kč 685 Kč 1 350 Kč 1 350 Kč od 165 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Výběrová 100% Arabica zpracovaná suchou metodou (anaerobně) s ovocnými chuťovými tóny – dračí ovoce, ananas, pendrek, mák a švestky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vždy čerstvá

Kávu odebíráme přímo z pražírny v den objednávky. K vám se tak dostane stejně čerstvá, jako byste si ji koupili přímo v pražírně. Pro zachování co nejdelší čerstvosti ji nabízíme pouze jako zrnkovou. 

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Etiopské kávy spolu s keňskými patří k těm nejvíce ovocným kávám (vyšší acidita). Pražírna se drží trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volí tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak převládá příjemná citrusová kyselost s  tóny dračího ovoce, ananasu, pendreku, máku a švestekPokud máte raději kávu, kde vynikají především hořké chutě (čokoláda, oříšky), pak si v e-shopu můžete vyfiltrovat kávy s nižší či střední aciditou.

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tato káva se nabízí ve dvou typech pražení – na filtrované kávy i espressa. V případě filtrované kávy je vhodné ji spotřebovat co nejdříve, aby se nevytrácelo její aroma a jemnější chuť. Stejně jako se káva šetrně praží, měla by se i šetrně připravovat – dodržovat vhodnou teplotu (maximálně 93°C) a správný čas extrakce (2,5 - 3,5 minuty). 

Pokud ji budete připravovat v kávovaru na espresso, je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno. 

Původ kávy a její zpracování

Rodina Venegasových jsou čtvrtou generací producentů kávy a nacházejí se v Salitral de Santa Ana, která patří do centrálního údolí Kostariky. Farma má rozlohu 400 hektarů, ale ne vše je osázeno kávou. Mají také krávy, cukrovou třtinu a chráněný les. Rozhodli se farmu zachovat kvůli velkému množství flóry, na kterou je farma bohatá.

Kávové třešně se sbíraly při 27 stupních Brix, poté 7 dní odpočívaly, aby došlo k aerobní fermentaci. Následně již ve fermentačních nádržích fermentovaly dalších 7 dní anaerobně, za kontrolované teploty a pH. Jakmile třešně dosáhly pH 2,2 a teploty 22° Celsia, přesunuli kávu do vyvýšených postelí, kde sušila na slunci po dobu 22 dnů. Během sušení se třešně neustále přesouvají, dokud vlhkost neklesne na optimálních 10-11 %.

O kávě ZRNA z Pražírny Kyjov

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Druh: Arabica
Zpracování: natural
? Způsob přípravy: espresso, filtrovaná káva
? Acidita: vyšší
Chuťový profil: švestky, dračí ovoce, ananas, pendrek, mák
Země původu: Costa Rica
Oblast: Central Valley, farma – Vista del Dragon

Pražení v kyjovské pražírně ZRNA

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.

 

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné