Zrnková káva ZRNA | Brazílie - Vista da Montanha
Kód: PZ-BR-VDM/ES/100 PZ-BR-VDM/ES/250 PZ-BR-VDM/ES/500 PZ-BR-VDM/ES/1000 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Vždy čerstvá
Kávu odebíráme přímo z pražírny v den objednávky. K vám se tak dostane stejně čerstvá, jako byste si ji koupili přímo v pražírně. Pro zachování co nejdelší čerstvosti ji nabízíme pouze jako zrnkovou.
Chuťový profil, acidita a stupeň pražení
Brazilské kávy spolu patří k těm nejvíce hořkým kávám (nižší acidita). Pražírna se drží trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volí tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak můžete ucítit jemné tóny švestek a lískových ořechů. Pokud máte raději kávu, kde vynikají především ovocné chutě, pak si v e-shopu můžete vyfiltrovat kávy s vyšší či střední aciditou.
Jak s výběrovou kávou zacházet
Tato káva je vhodnější pro přípravu espressa. V takovém případě je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno.
Původ kávy a její zpracování
Lucas Osório dos Santos pochází z rodiny výrobců kávy s dlouhou historií. Tomuto řemeslu se učil od svých prarodičů, kteří své znalosti předávali Lucasovým rodičům a ostatním členům rodiny. Od malička pozoroval jejich práci a učil se všemu ohledně pěstování kávy a její následné sklizně. Rodina původně pěstovala komoditní kávy, v roce 2019 využila příležitostí jejich půdy, která rodině farmářů poskytuje velmi dobré podmínky pro pěstování výběrových káv a začala s vývozem své kávy do Evropy skrze Brazilian Coffee Company. Pětadvacetiletý Lucas Osório dos Santos má ambice zasadit více odrůd a stále zvyšovat kvalitu své odrůdy: “Založil jsem vlastní farmu, ale mým posláním je hledat neustálá zlepšení. Je to těžká práce, ale chci, aby lidé, kteří pijí moji kávu cítili její kvalitu."
Sklizeň je selektivní, sbírají se pouze zralé třešně, zatímco zelené zůstavají na stomech, dokud nedosáhnou dokonalé zralosti. Následně se loupe vnější slupka třešně, a to bez použití vody (proces honey). Následně se třešně suší na slunci na zavěšených lůžkách. Později, v průběhu tohoto procesu, se odstraňuje celá ovocitá slupka a po finálním dosušení se káva přemisťuje do dřevěných nádob, a to po dobu minimálně 40 dnů, kde se nechává odpočinout.
O kávě ZRNA z Pražírny Kyjov
V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zrnková káva |
---|---|
Druh: | Arabica |
Zpracování: | honey |
? Způsob přípravy: | espresso |
? Acidita: | nižší |
Chuťový profil: | lískové oříšky, nugát, rozinky |
Země původu: | Brazílie |
Oblast: | Caparaó |
Farma: | Vista da Montanha |
Pražení v kyjovské pražírně ZRNA
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)
V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.