Zrnková káva ZRNA | Brazílie - Serra do Cabral

Kód: PZ-BR-SDC/ES/100 PZ-BR-SDC/ES/250 PZ-BR-SDC/ES/500 PZ-BR-SDC/ES/1000 Zvolte variantu
85 Kč 158 Kč 285 Kč 550 Kč od 85 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Výběrová 100% Arabica zpracovaná suchou metodou se komplexními chuťovými tóny – sladká, nízká ovocitost, švestky, lískové oříšky.

 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vždy čerstvá

Kávu odebíráme přímo z pražírny v den objednávky. K vám se tak dostane stejně čerstvá, jako byste si ji koupili přímo v pražírně. Pro zachování co nejdelší čerstvosti ji nabízíme pouze jako zrnkovou. 

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Brazilské kávy spolu patří k těm nejvíce hořkým kávám (nižší acidita). Pražírna se drží trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volí tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak můžete ucítit jemné tóny švestek a lískových ořechů. Pokud máte raději kávu, kde vynikají především ovocné chutě, pak si v e-shopu můžete vyfiltrovat kávy s vyšší či střední aciditou

Původ kávy a její zpracování 

Tato speciální odrůda Yellow Catucaí pochází z farmy Ecoagricola v oblasti Serra do Cabral (Chapada de Minas) na severu brazilského státu Minas Gerais. Díky nadmořské výšce 1 100 m. má tento region ideální podmínky pro pěstování jemné kávy. Právě majitelé této farmy - rodina Flanzerových, jsou považováni za průkopníky pěstování kávy v tomto regionu. Od roku 2006 se jim podařilo získat certifikaci Rainforest Alliance a v průběhu let dosáhla vysokých standardů udržitelnosti. 

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tato káva je vhodnější pro přípravu espressa. V takovém případě je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno. 

O kávě ZRNA z Pražírny Kyjov

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Druh: Arabica
Zpracování: natural
? Způsob přípravy: espresso
? Acidita: nižší
Chuťový profil: švestky, lískové oříšky, nízká ovocitost
Země původu: Brazílie
Oblast: Serra do Cabral (Chapada de Minas)
Farma: Fazenda Ecoagricola

Pražení v kyjovské pražírně ZRNA

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.