Zrnková káva ZRNA | Brazílie - Serra do Cabral

Kód: PZ-BR-SDC/ES/100 PZ-BR-SDC/ES/250 PZ-BR-SDC/ES/500 PZ-BR-SDC/ES/1000 Zvolte variantu
85 Kč 158 Kč 285 Kč 550 Kč od 85 Kč
Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Vzpomínáme Zvolte variantu
Varianta

Výběrová 100% Arabica zpracovaná suchou metodou se komplexními chuťovými tóny – sladká, nízká ovocitost, švestky, lískové oříšky.

 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vždy čerstvá

Kávu odebíráme přímo z pražírny v den objednávky. K vám se tak dostane stejně čerstvá, jako byste si ji koupili přímo v pražírně. Pro zachování co nejdelší čerstvosti ji nabízíme pouze jako zrnkovou. 

Chuťový profil, acidita a stupeň pražení

Brazilské kávy spolu patří k těm nejvíce hořkým kávám (nižší acidita). Pražírna se drží trendu šetrného způsobu pražení a stupeň pražení volí tak, aby vynikla přirozená chuť daná oblastí pěstování a způsobem zpracování. V této kávě tak můžete ucítit jemné tóny švestek a lískových ořechů. Pokud máte raději kávu, kde vynikají především ovocné chutě, pak si v e-shopu můžete vyfiltrovat kávy s vyšší či střední aciditou

Jak s výběrovou kávou zacházet

Tato káva je vhodnější pro přípravu espressa. V takovém případě je ideální kávu nechat uležet alespoň 14 dní od data pražení, které je na obalu vždy uvedeno.

Původ kávy a její zpracování 

Tato speciální odrůda Yellow Catucaí pochází z farmy Ecoagricola v oblasti Serra do Cabral (Chapada de Minas) na severu brazilského státu Minas Gerais. Díky nadmořské výšce 1 100 m. má tento region ideální podmínky pro pěstování jemné kávy. Právě majitelé této farmy - rodina Flanzerových, jsou považováni za průkopníky pěstování kávy v tomto regionu. Od roku 2006 se jim podařilo získat certifikaci Rainforest Alliance a v průběhu let dosáhla vysokých standardů udržitelnosti. 

O kávě ZRNA z Pražírny Kyjov

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Druh: Arabica
Zpracování: natural
? Způsob přípravy: espresso
? Acidita: nižší
Chuťový profil: švestky, lískové oříšky, nízká ovocitost
Země původu: Brazílie
Oblast: Serra do Cabral (Chapada de Minas)
Farma: Fazenda Ecoagricola

Pražení v kyjovské pražírně ZRNA

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Káva ZRNA (Pražírna Kyjov)

V roce 2015 vznikla v Kyjově kavárna moderního ražení, zaměřená na správnou přípravu výběrové kávy. Její zakladatelé, bratři Výletovi, již od začátku počítali s tím, že si budou pražit kávu sami, a proto kavárnu nazvali Pražírna Kyjov. Nic se nemá zbytečně uspěchat, takže trvalo 5 let, než se tomu skutečně stalo. Název kavárny tak dostál svého jména a vy teď máte možnost ochutnat kyjovskou kávu pojmenovanou jednoduše jako ZRNA.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení