Sam Sebou | Ginger Non-alcoholic Beer | 0,33 l

Kód: CS-033-20
56 Kč
Skladem (3 ks)

Tradičně vyráběné zázvorové pivo (nealkoholické). Tohle vás fakt protáhne. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kluci ze Cider Stebou se vrhli do vod nealkoholických nápojů a opět to není žádná tuctovka. Vytvořili zázvorové pivo, které je obdobně návykové, jako jejich suchý cider. Tahle nasládlá limoška vzniká také kvašením (takže trošku alkoholu tam je, asi jako v nealkoholickém pivu) a je v ní tolik zázvoru, že vás fakt pořádně protáhne. Dochucená je kvalitním jablečným octem, aby nechyběly příjemné kyselinky. Jak je zvykem, nápoj je nefiltrovaný (kal tedy není na závadu) a dokváší v láhvi, takže přirozeně jemně perlí.  

Kdo za tím stojí

David Minařík, akademický malíř, experimentátor a renesanční člověk, a Mikuláš Šťastný, absolvent vinařské školy v Lednici, který se stará o vinohrady malého, ale o to zajímavějšího jihomoravského vinařství – to jsou otcové nápoje, který boří představu mnohých lidí (i naši) o cideru, jako o sladkém alkoholickém nápoji s příchutí jablek. Do týmu později přibyl také Davidův bratr Adam Hrazdílek, který zajišťuje prodej a propagaci. Nezůstávají však jen u výroby cideru a produkci rozšiřují o další zajímavé nápoje. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zázvorové pivo
Hmotnost: 0.6 kg
Objem: 0,33 l
Vlastnosti: Neobsahuje siřičitany, Nefiltrováno, Perlivost je výsledkem dokvášení v láhvi
Typ uzávěru: korunkový uzávěr
Alkohol: do 0,5 %

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

V Chřibech, malé vrchovině jihovýchodně od Brna a pár kilometrů od Kyjova, ve vesničce Vřesovice, se rodí jablečný elixír, který má v receptu pouhé 2 ingredience – jablka z místního sadu a vodu. 

Jak to dělají

  • Starý sad, letité stromy a na nich rostou panenky, jaderničky a kožuchy.
  • Po očesání ze stromů jablka drtí, dlouze nakváší, následně lisují a dále se snaží toho už příliš nedělat. Vše jen pozorovat.
  • Poté, velmi brzy, již časně z jara, lahvují. Díky tomuto termínu se jim daří vytvořit přirozeně naperlený suchý nápoj s vysokou a ovocnou aromatikou.
  • Vedlejším produktem brzkého plnění do láhví je vyšší míra sedliny, ze které cider získává energii a potenciál pro svůj vývoj i do mnoha let.
  • Ručně kreslené etikety, které nikdy nebudou stejné, podtrhávají jedinečnost a osobní rozměr značky Cider Stebou. 

Kdo za tím stojí

David Minařík, akademický malíř, experimentátor a renesanční člověk, a Mikuláš Šťastný, absolvent vinařské školy v Lednici, který se stará o vinohrady malého, ale o to zajímavějšího jihomoravského vinařství – to jsou otcové nápoje, který boří představu mnohých lidí (i naši) o cideru, jako o sladkém alkoholickém nápoji s příchutí jablek. Do týmu později přibyl také Davidův bratr Adam Hrazdílek, který zajišťuje prodej a propagaci. Nezůstávají však jen u výroby cideru a produkci rozšiřují o další zajímavé nápoje.