Čokoláda HERUFEK | Tmavá mléčná čokoláda 54% | bio

Kód: HER-BTM54
115 Kč 95,04 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Možnosti doručení

Mléčná čokoláda ze single origin kakaových bobů z Belize. Jemná mléčná čokoláda s vyšším obsahem kakaa, která není jen sladkou hmotou. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Single origin = Kakové boby pochází jen z jednoho regionu, obdobně jako je tomu třeba u jednodruhových výběrových káv. Vlivem specifických podmínek pro pěstování daných lokalitou se tak od sebe chuťově liší. 

Bean to bar = Výrobce čokolády nakupuje kakaové boby (často napřímo od vybraných farmářů) a veškeré další zpracování až do finální tabulky čokolády už má plně pod svou kontrolou.

Složení

  • kakaové boby*
  • třtinový cukr*
  • sušené mléko*
  • kakaové máslo*

* BIO

Původ kakaových bobů

Více než 300 malých farmářů je sdruženo v organizaci Maya Mountain Cacao, která v oblasti zajišťuje centrální posklizňové zpracování. Terén je v této oblasti často dostupný pouze pěšky a pro farmáře je kakao posvátnou plodinou. Vždyť tato oblast je domovem původních mayských kmenů Mopan a Qeqchi.

 O HERUFEK Chocolate

Jitka a Michal Herůfkovi z jihomoravského městečka Čejč se k výrobě bean to bar čokolád dostali přes čokoládové lanýže. Protože je chtěli dělat ještě lepší, začali si v roce 2014 pohrávat s myšlenkou výroby čokolády vlastní. Přes různé peripetie se jim nakonec podařilo sehnat dostatečně kvalitní kakaové boby a vyrábět čokoládu takovou, jakou chtěli. O tom, že malá rodinná čokoládovna produkuje výjimečnou kvalitu svědčí i ocenění z mezinárodních soutěží.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vzpomínáme
Obsah kakaové sušiny: 54 %
Balení: 50 g
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
IZ Avatar autora | 3.11.2021
Čokoláda je mňam, přiště zkusím další.. :-)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

HERUFEK Chocolate

Jitka a Michal Herůfkovi z jihomoravského městečka Čejč se k výrobě bean to bar čokolád dostali přes čokoládové lanýže. Protože je chtěli dělat ještě lepší, začali si v roce 2014 pohrávat s myšlenkou výroby čokolády vlastní. Přes různé peripetie se jim nakonec podařilo sehnat dostatečně kvalitní kakaové boby a vyrábět čokoládu takovou, jakou chtěli. O tom, že malá rodinná čokoládovna produkuje výjimečnou kvalitu svědčí i ocenění z mezinárodních soutěží.

herufkovi