Čokoláda HERUFEK | DOMINICAN REPUBLIC 72% | Öko Caribe, bio

Kód: HER-DR72
115 Kč
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

Single origin čokoláda z kakaových bobů z Dominikánské republiky. Hluboká čokoládová chuť protkaná tóny červeného ovoce.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Single origin = Kakové boby pochází jen z jednoho regionu, obdobně jako je tomu třeba u jednodruhových výběrových káv. Vlivem specifických podmínek pro pěstování daných lokalitou se tak od sebe chuťově liší. 

Bean to bar = Výrobce čokolády nakupuje kakaové boby (často napřímo od vybraných farmářů) a veškeré další zpracování až do finální tabulky čokolády už má plně pod svou kontrolou.

Složení

  • kakaové boby*
  • třtinový cukr*
  • kakaové máslo*

* BIO

 

Původ kakaových bobů

Společnost Öko Caribe založili Gualberto a Adriano Acebey Torrejonovi v roce 2006. V současné době vykupují kakaové boby od více než 160 malofarmářů z oblasti provincie Duarte. Öko Caribe zajišťuje centrální zpracování bobů po sklizni a díky blízkému vztahu s farmáři poskytuje nejen poradenství v oblasti pěstování, ale také finančně pomáhá místním komunitám.

 O HERUFEK Chocolate

Jitka a Michal Herůfkovi z jihomoravského městečka Čejč se k výrobě bean to bar čokolád dostali přes čokoládové lanýže. Protože je chtěli dělat ještě lepší, začali si v roce 2014 pohrávat s myšlenkou výroby čokolády vlastní. Přes různé peripetie se jim nakonec podařilo sehnat dostatečně kvalitní kakaové boby a vyrábět čokoládu takovou, jakou chtěli. O tom, že malá rodinná čokoládovna produkuje výjimečnou kvalitu svědčí i ocenění z mezinárodních soutěží.

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.1 kg
Obsah kakaové sušiny: 72 %
Balení: 50 g
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

HERUFEK Chocolate

Jitka a Michal Herůfkovi z jihomoravského městečka Čejč se k výrobě bean to bar čokolád dostali přes čokoládové lanýže. Protože je chtěli dělat ještě lepší, začali si v roce 2014 pohrávat s myšlenkou výroby čokolády vlastní. Přes různé peripetie se jim nakonec podařilo sehnat dostatečně kvalitní kakaové boby a vyrábět čokoládu takovou, jakou chtěli. O tom, že malá rodinná čokoládovna produkuje výjimečnou kvalitu svědčí i ocenění z mezinárodních soutěží.

herufkovi