Čokoláda HERUFEK | DOMINICAN REPUBLIC Öko Caribe 72% | tmavá čokoláda, bio

Kód: HER-DR72
115 Kč
Skladem (3 ks)

Single origin čokoláda z kakaových bobů z Dominikánské republiky. Hluboká čokoládová chuť protkaná tóny červeného ovoce.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Single origin = Kakové boby pochází jen z jednoho regionu, obdobně jako je tomu třeba u jednodruhových výběrových káv. Vlivem specifických podmínek pro pěstování daných lokalitou se tak od sebe chuťově liší. 

Bean to bar = Výrobce čokolády nakupuje kakaové boby (často napřímo od vybraných farmářů) a veškeré další zpracování až do finální tabulky čokolády už má plně pod svou kontrolou.

Složení

  • kakaové boby*
  • třtinový cukr*
  • kakaové máslo*

* BIO

 

Původ kakaových bobů

Společnost Öko Caribe založili Gualberto a Adriano Acebey Torrejonovi v roce 2006. V současné době vykupují kakaové boby od více než 160 malofarmářů z oblasti provincie Duarte. Öko Caribe zajišťuje centrální zpracování bobů po sklizni a díky blízkému vztahu s farmáři poskytuje nejen poradenství v oblasti pěstování, ale také finančně pomáhá místním komunitám.

 O HERUFEK Chocolate

Jitka a Michal Herůfkovi z jihomoravského městečka Čejč se k výrobě bean to bar čokolád dostali přes čokoládové lanýže. Protože je chtěli dělat ještě lepší, začali si v roce 2014 pohrávat s myšlenkou výroby čokolády vlastní. Přes různé peripetie se jim nakonec podařilo sehnat dostatečně kvalitní kakaové boby a vyrábět čokoládu takovou, jakou chtěli. O tom, že malá rodinná čokoládovna produkuje výjimečnou kvalitu svědčí i ocenění z mezinárodních soutěží.

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.1 kg
Obsah kakaové sušiny: 72 %
Balení: 50 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
IZ Avatar autora | 10.12.2021
Stala jsem se závislá na čokoládě Herufek. :-)

HERUFEK Chocolate

Jitka a Michal Herůfkovi z jihomoravského městečka Čejč se k výrobě bean to bar čokolád dostali přes čokoládové lanýže. Protože je chtěli dělat ještě lepší, začali si v roce 2014 pohrávat s myšlenkou výroby čokolády vlastní. Přes různé peripetie se jim nakonec podařilo sehnat dostatečně kvalitní kakaové boby a vyrábět čokoládu takovou, jakou chtěli. O tom, že malá rodinná čokoládovna produkuje výjimečnou kvalitu svědčí i ocenění z mezinárodních soutěží.

herufkovi

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení